25.7.2021. 11:15
1
Srbijanski kardiolog tvrdi - U akutnoj fazi, covid oštećuje srce kod 5 do 6 posto bolesnika
FOTO: Televizija Pink
Kardiološke smetnje, kao posljedica korona infekcije, nastaju kod svih dobnih skupina, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink upravnik Klinike za kardiologiju Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, prof. dr Petar Otašević, piše portal Pink televizije.
“Ne postoji način da predvidimo da li će neko imati ili neće imati problema. Dokazano je da kovid oštećuje srce u akutnoj fazi otprilike kod 5 do 6 posto bolesnika. Mislim na klinički vidljive probleme”, rekao je prof. Otašević gostujući u jutarnjem programu Pink televizije u Srbiji.


On tvrdi, vremenom se tegobe smanjuju i približno negdje oko 6 do 9 mjeseci nakon preležane infekcije koronavirusa, svega jedan posto bolesnika ima neki vid ozbiljnijeg problema sa srcem.


(Amer Mujezinović)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.