30.7.2021. 15:23
0
Begija Smajić uputila poziv zastupnicima u NSRS: Oni koji nisu spremni priznati genocid, spremni su ga ponovo napraviti
Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Begija Smajić pozvala je srpske političare da sa pleća svog naroda skinu teret.

U izjavi novinarima u vrijeme trajanja posebne sjednice Narodne skupštine, kazala je da kao majka ne želi da doživi sudbinu majke Hatidže, “a moja djeca sudbinu njene djece, a moj muž sudbinu njenog muža”.

“Oni koji danas nisu spremni priznati i osuditi zločin genocide, spremni su ga počiniti na mojim sinovima i mojim mužem”, te dodala da poziva političke predstavnike srpskog naroda da skinu teret s pleća svog naroda kako bi djeca živjela u miru i slozi.

Kako navodi, djeca kojoj predaje u Srebrenici pokazuju da je to moguće, ali ih oni svojom retorikom zbunjuju, “a nemaju pravo da to čine”.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.