30.7.2021. 15:29
0
Avdić ugostio ambasadora Di Ruzzu-Povezivanje kroz kulturne i sportske projekte
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini Marca Di Ruzzu, te s njim razgovarao o mogućnostima i projektima koji bi mogli dodatno proširiti i ojačati dobru saradnju između Sarajeva i Bosne i Hercegovine s prijateljskim italijanskim narodom.

Tokom sastanka razmatrane su mogućnosti produbljivanja saradnje u sferi kulture i sporta.

Konkretno, razgovarano je o doprinosima, koji bi mogli doći iz Italije, urbanističkom planiranju Kantona Sarajevo, poput stvaranja urbanističkih djela koja mogu kombinirati umjetnost, kulturu i sport, sa visokom simboličkom vrijednošću - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

U saopćenju se navodi da bi umjetnička rješenja ove vrste mogla na autentičan način predstavljati posebnosti našeg grada i naše države, njihovu multietničnost i multikulturalnost.

Ministar Avdić izrazio je nadu da će Ambasada Italije učestvovati u budućim događajima u oblasti sporta koji mogu učvrstiti prijateljstvo između naše dvije zemlje, uključujući i onaj u vezi s godišnjicom smrti, 8. decembra, najvećeg bosanskohercegovačkog košarkaša, Mirze Delibašića - navodi se u saopćenju.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.