30.7.2021. 17:53
0
Ispred kuće Muriza Memića pucano iz službenog džipa FUCZ-a, za volanom navodno bio Enes Memić koji danas ženi sina
Ispred kuće Muriza Memića u Kovačima (Hrasnica) u toku je policijski uviđaj nakon što je iz automobila u pokretu ispaljeno više hitaca, potvrđeno je za Novinsku agenciju Patria.

Muriz Memić je u izjavi za Patriju rekao da on nije bio u kući u vrijeme pucnjave, ali jeste njegova kćerka Arijana koja je doživjela šok.

Komšije su vidjele džip koji se nakon pucnjave udaljava od kuće Memića. 

Na licu mjesta su pronađene čahure, a u toku je prikupljanje svih informacija od očevidaca ovog nemilog događaja. 

Memić je Patriji potvrdio da se policiji javio otac mladića koji je ispalio nekoliko hitaca i od kojeg se uzima izjava. 

Riječ je o budućem mladoženji, a Memić je kazao da mu je drago da se slučaj brzo riješio. 

- Policija Kantona Sarajevo je danas oko 14:45 sati zaprimila dojavu da je došlo do upotrebe oružja u ulici Igmanska cesta, područje općine Ilidža, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su potvrdili navode prijave i pronašli nekoliko čahura, za koje prve informacije govore da su ispaljene iz gasnog oružja. Konstatovano je da nema povrijeđenih, niti materijalne štete.

Daljim radom na terenu policija je došla do saznanja o vozilu i licu koje se dovodi u vezu s ovim događajem, te se rasvjetljavaju sve okolnosti vezane za isti.

- Raspolažemo informacijama da se radilo o upotrebi oružja iz vozila čiji je vozač navodno krenuo u svatove. Sva saznanja kojima policija raspolaže se provjeravaju i istražuju, ali nijedno, do sada, ne govori o tome da se radilo o upotrebi oružja s ciljem napada na kuću M.M. kako su to prenijeli pojedini mediji, navodi se u saopćenju. 

Nakon što policijski službenici rasvijetle sve okolnosti vezane za ovaj događaj, javnost će biti obaviještena, naglasili su iz MUP-a KS.

Prema pisanju medija u Sarajevu, pucano je iz službenog vozila Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), a prema nezvaničnim informacijama za volanom je bio Enes Memić, glavni rukovodilac FUCZ-a prema ovlaštenju Vlade FBiH.

Podsjećanja radi, u toku je suđenje suspendovanom direktoru FUCZ-a, Fahrudinu Solaku, kojem se sudi u predmetu "Respiratori".

(NAP, Source.ba)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.