1.8.2021. 16:33
0
Schmidt obišao Vijećnicu, održao sastanke sa gradonačelnicom Sarajeva i Nelsonom
Prvi dan na dužnosti visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta protiče radno. On je danas održao niz sastanaka i susreta. Jedan od susreta održao je i sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić u Vijećnici.
"Posebno zadovoljstvo je u Vijećnici ugostiti Christiana Schmidta, novoimenovanog visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini. Uz iskrenu dobrodošlicu, poželjela sam mu uspješnu misiju u našoj zemlji, te izrazila zadovoljstvo što je Grad Sarajevo prva institucija koju je posjetio po dolasku u Bosnu i Hercegovinu i njen glavni grad Sarajevo", napisala je Karić u objavi na društvenim mrežama.


Prije toga Schmidt je razgovarao sa ambasadorom SAD-a u BiH Ericom Nelsonom.

"Čast mi je danas pozdraviti novog visokog predstavnika Christiana Schmidta u BiH. Nadamo se djelotvornom partnerstvu SAD-a i OHR-a radi odgovornog napretka u BiH", naveli su iz Ambasade SAD-a nakon susreta Nelsona i Schmidta.  Schmidt će sutra zvanično preuzeti dužnost od Valentina Inzka u zgradi OHR-a, a u 19 sati u Zemaljskom muzeju BiH bit će održan svečani prijem.


(Patria)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.