3.8.2021. 21:20
0
Eksplozija i pucnjava u Kabulu u blizini rezidencije ministra odbrane
FOTO: Agencije
Snažna eksplozija praćena pucnjavom odjeknula je u utorak u glavnom gradu Afganistana Kabulu, u blizini rezidencije ministra odbrane Bismillaha Khana Mohammadija, javlja Anadou Agency (AA).

Svjedoci su rekli za AA da se čini da je eksploziju izazvao automobil-bomba u naselju Sherpur. Bismillah Khan je na Twitteru objavio da je dobro.

"Ne brinite, sve je u redu", napisao je on na materinjem jeziku dari.

Ministarstvo odbrane takođe je potvrdilo da je ministar na sigurnom.

"Božjom milošću, general Bismillah Mohammadi, ministar nacionalne odbrane, potpuno je zdrav", naveo je portparol Fawad Aman na Twitteru.

Niko nije preuzeo odgovornosti za napad. Sukobi između afganistanskih snaga i talibana pojačali su se širom zemlje zbog povlačenja stranih trupa.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.