10.8.2021. 10:15
0
Amel Tuka tužan jer je sa OI stigao bez medalje u BiH
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka stigao je jutros u BiH nakon učešća u Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je završio na 6. mjestu. Kazao je da je malo tužan jer nije donio medalju, ali i da je ponosan na uspjeh cijelog tima.

"Uzmimo mjesec prije kada sam imao trku u Štokholmu, prelamalo se da li ću moći nastupati na OI jer sam imao problema s lijevim stopalom. Ta upala se desila od preopterećenja. Osjećao sam se dobro i trenirao naporno u želji da budemo spremni za OI. Ko radi taj i griješi. Drago mi je što smo napredovali jako puno, cijeli tim. Napravili smo svi puno veći iskorak, došli smo u dva finala. Ponosan sam na cijeli tim", rekao je Tuka, prenosi agencija Patria.


Kazao je kako na neke stvari ne mogu utjecati i da se moraju “posložiti sve kockice”. Kao primjer naveo je Novaka Đokovića koji je najavio da ide po zlato, ali ga nije osvojio.

"Malo sam tužan jer sam imao priliku da donesem tu medalju. Na tom sam nivou dugo godina i znam da pripadam tu. Ali, s druge strane sam zadovoljan jer sam predstavljao svoju zemlju u finalu i to je veliki uspjeh. Uradit ću sve da nastavim ovim putem”, rekao je Tuka.

Govoreći o finalnoj utrci na OI kazao je kako je krenuo dobro, ali se u prvih 200 metara našao “u sendviču” i počelo je guranje.

“Kako smo ulazili u drugu krivinu, mislim da je Amos bio ispred mene i desilo se da me udario kako je pravio korak u desnu nogu. Zabili su mi se ekseri direktno u mišić i nisam više imao osjećaja u nozi. Ne znam kako sam utrku završio. Prošli su me svi i bio sam u šoku i razmišljao šta dalje. Rekao sam sebi ‘Došao sam u finale, idem do kraj pa makar puzao’. Želio sam završiti trku i zaslužiti svoje mjesto. To je i taj faktor sreće. Sve u svemu, zadovoljan sam što sam skupio snage i rizikovao možda i veću povredu”, rekao je Tuka.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.