13.8.2021. 19:43
0
Efendić o aferi Asim: Izetbegović ga nije prežalio, ali vjerujem da je on tu negdje u blizini
Afera „Asim Sarajlić“ ni nakon godinu i po dana od njenog objavljivanja u javnosti nije dobila svoj pravosudni epilog. U Tužilaštvu KS mjesecima nema pomaka, vrše se provjere, prikupljaju dokazi.

„Vještačenja u navedenom predmetu su okončana, trenutno se poduzimaju druge procesne radnje. Kada bude konačna tužilačka odluka, informirat ćemo javnost“, navodi se u odgovoru Tužilaštva KS na pitanje Patrije prije mjesec dana.

Na audiosnimku koji je krajem februara 2020. godine javno objavio Semir Efendić, tada SDA-ov načelnik općine Novi Grad, a danas predsjednik SBiH, u desetak minuta razgovora četiri aktera čuje se kako je Sarajlić osmislio operaciju „završavanja glasova delegata“ za izbor predsjednika KO SDA Sarajevo. 

Tužilaštvo vodi istragu protiv tri osobe. Sarajlić je odmah podnio ostavku na sve stranačke dužnosti čime je priznao autentičnost snimka i radnji koje se mogu čuti na snimku.

Efendić je danas za N1 kazao da mu je drago što više nije u SDA gdje se na ovakav način “završavaju poslovi”.

Govoreći o izjavama presjednika SDA Bakira Izetbegovića da u ovom slučaju treba procesuirati one koji su snimali Efendić je kazao:

“Nažalost od početka tu se provlači jedan stav u kojem nije problematično ono što smo mi čuli na snimku i ono što je radio gospodin Sarajlić nego je problematično to što je neko snimio. Treba malo bolje pročitati zakon i vidjeti da tamo piše da je zabranjeno snimati ono što vas se ne tiče. U ovom slučaju taj dečko je snimio nešto što se njega tiče on je jedan od učesnika razgovora, a ja sam snimak objavio u interesu javnosti. Nažalost, to je stav gospodina Izetbegovića od početka –  da nije problem sve ono što smo mi čuli na snimku nego da je problem što ja to nisam odnio u stranku već sam u interesu javnosti objavio. Gospodin Izetbegović vjerovatno još nije prežalio prvog do sebe. Vidim da je već započeo kampanju za Predsjedništvo BiH pa bi mu bilo lakše organizovati da je tu pri ruci Sarajlić. Iako vjerujem da je on tu negdje u blizini”, kazao je Efendić.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.