18.8.2021. 15:15
0
Turković uputila inicijativu da se stimuliraju građani: Nakon vakcinacije slobodan dan
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je inicijativu Vijeću ministara BiH da se pokrene kampanja promocije vakcinacije protiv koronavirusa te da se razmotri uvođenje podsticaja i stimulativnih mjera, poput omogućavanja jednog slobodnog dana svim uposlenicima koji se vakcinišu, prenosi Patria.

Ministrica Turković poziva javne i privatne kompanije, udruženja poslodavaca, sindikate i druge institucije da stimulativno djeluju na uposlenike i omoguće im da učestvuju u masovnoj imunizaciji koja je započela u našoj državi. 

Također, ministica Turković je pozvala i sve druge državne institucije, entitete, kantone i općine da podstaknu uposlenike da se vakcinišu, da im omoguće slobodan dan ili ih stimuliraju na vakcinaciju na drugi način, navodi agencija Patria.


Napokon imamo dovoljne količine cjepiva. Očekujemo i nove pošiljke. Stabilna epidemiološka situacija je odlična prilika da provedemo što masovniju imunizaciju. Prema informacijama sa terena odziv građana na imunizaciju bi mogao i trebao biti znatno viši. Stoga, smatram da smo svi obavezni u skladu sa mogućnostima i nadležnostima stimulirati građane da zaštite sebe i druge od virusa – navela je ministrica Turković.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.