6.9.2021. 13:46
0
Zavodu za javno zdravstvo FBiH ne žuri se s kampanjom promocije vakcinacije?!
Zavod za javno zdravstvo FBiH 26. jula je uputio javni poziv medijima da hitno Zavodu dostave ponudu za emitiranje promotivnih TV spotova i drugih materijala shodno vrsti medija, a u cilju javne promocije vakcinacije, odnosno informisanja i motivacije građana da se odazovu na imunizaciju protiv Covid-19 - piše agencija Patria.

Tražene su ponude za mjesece avgust, septembar i oktobar. Do danas ta kampanja nije započela, a iz Zavoda pozivaju javne emitere na području FBiH na sastanak 8. septembra. 

Iako od kraja jula traje masovna imunizacija u Kantonu Sarajevo pa i drugim kantonima jer raspolažemo velikim količinama vakcina koje su stizale u vidu donacija, ali i koje su kupljene direktno od kineskog proizvođača (500.000 Sinopharm vakcina), interes građana nije na zadovoljavajućem nivou, a četvrti talas je već počeo. Bilježi se porast novih slučajeva zaraze, raste broj hospitaliziranih pacijenata među kojima su i vakcinisani građani - navodi se u tekstu agencije Patria.

Odziv građana na vakcinaciju nije zadovoljavajući, a jedino odstupa kada su dostupne Pfizer vakcine. No, iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH danas je upućen javni poziv za sastanak sa predstavnicima javnih servisa i javnih RTV servisa u FBiH u cilju kampanje promocije cijepljenja protiv COVID-19.

Kako se navodi u pozivu Zavoda, "u  fazi smo organizacije masovnijeg cijepljenja građana protiv COVID-19, pri čemu ubrzanje procesa cijepljenja mora biti praćeno vidljivom medijskom kampanjom promocije cijepljenja, sa ciljem informisanja i motivacije naših građana da se u optimalnom broju odazovu na cijepljenje protiv COVID – 19."

Ove aktivnosti Zavod je trebao provoditi prije nekoliko mjeseci, a ne sada usred četvrtog pandemijskog vala. 


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.