8.9.2021. 12:56
0
Komšić s ambasadorima EU: Schmidtov stav nije zvanični stav Njemačke
U zgradi Delegaciji Evropske unije u Sarajevu održan je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića sa ambasadorima EU. Tema sastanka je blokada institucija BiH i aktuelna situacija.

Komšić je nakon sastanka poručio kako su osnovne teme bile blokade koje su na snazi, posebno one koje se odnose na održavanje izbora naredne godine. Kazao je i kako je jedno od ambasadorskih pitanja bila i izjava visokog predstavnika Christian Schmidt.

"Loše je da je Schmidt zauzeo stranu jer čim vi to uradite, u problemu ste. Onda sve što radi dalje će izazivati sumnju", kazao je Komšić.

On je otkrio i da su razgovarali sa Angelom Merkel, te da Schmidtov stav nije zvanični stav Njemačke.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.