11.9.2021. 7:57
3
SDA iduće sedmice razotkriva "aferu Pfizer" vladajuće koalicije u KS - Zahiragić: Vakcine su "iznošene" iz sistema, kartoni uništeni..
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, podsjetio je skupštinsku većinu i Vladu Kantona Sarajevo na "aferu Pfizer".

Kako kaže, nevjerovatno je da se na ovu aferu žmiri i nakon dva mjeseca.

- Naprosto je nevjerovatno da skupštinska većina i Vlada Kantona Sarajevo, koji su na izborima građanima ponudili transparentnost, već skoro dva mjeseca drže zatvorene oči na "aferu Pfizer", rekao je Zahiragić.

Podsjetio je da Skupština Kantona Sarajevo nije izglasala njegov prijedlog o ispitivanju eventualnih nepravilnosti i zloupotrebe vakcinacije u Kantonu Sarajevo.

- Poruka koju su poslali građanima je sljedeća: Naše zdravlje je bitnije od vašeg. Nismo ni transparentni, prevarili smo vas. I ne, nemamo se namjeru izvinjavati za to, kazao je on.

Kada je riječ o vakcinaciji vladajuće većine, SDA je već nekoliko puta ukazivala na nepravilnosti i zloupotrebu prilikom tog procesa, a Zahiragić kaže da oni za to posjeduju opširne informacije.

- Osim onoga što je javnost imala priliku čuti, imamo sve informacije o vakcinaciji i revakcinaciji u zgradi Vlade. I to ne samo ministara, nego i članova porodice, prijatelja i političkih zvaničnika stranaka “Trojke”. Osim toga, veliki broj vakcina je iznošen izvan sistema, a kartoni, njih dvije hiljade, su uništeni, ističe Zahiragić u razgovoru za portal Faktor.

Poručuje da će istrajati u borbi da istina izađe na vidjelo, te je za sljedeću sedmicu najavio press Kluba SDA na kojem će se više znati o "aferi Pfizer".

- Sa ovim prijedogom za formiranje skupštinske komisije koja bi sve istražila, pokušali smo im dati šansu da stavimo tačku na temu. Na njihovu žalost, nisu bili dovoljno pametni da prestanu, pa će ova tema i dalje trajati. Kada je u pitanju ministar Vranić, vjerujte mi da je ovo možda i jedna od manjih afera. Naredne sedmice Klub SDA će održati press, imat ćete priliku da čujete jedan dio afera koje su proizvedene u Ministarstvu zdravstva KS. Sve to, ali i ponašanje ministara u cijeloj pandemiji, više su nego dovoljan razlog da iniciramo smjenu ministra Vranića, a Skupština KS će se glasanjem ZA ograditi od tih afera, a glasanjem PROTIV će preuzeti dio odgovornosti za njih. Bit će zanimljivo u svakom slučaju, zaključio je Zahiragić.

(AJdin Balićevac)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.