12.9.2021. 18:29
0
Novalić objavio fotografiju kojom dokazuje da je broj zaposlenih porastao za 50.000 / Onaj ko radi, taj ima rezultate
Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, na svojoj Facebook stranici danas je objavio sliku na kojoj je prikazana grafika sa porastom zaposlenih osoba u periodu od proteklih sedam godina.

Podsjećamo, Novalić je početkom sedmice u svojim izjavama hvalio rad aktuelne Vlade FBiH, za koju je rekao da je najbolja Vlada od njenog osnivanja.

Kao parametre toga što govori, Novalić je istakao kako je broj zaposlenih osoba porastao, kao i plata u Federaciji BiH. Premijer je za iduću godinu najavio i osjetno povećanje penzija.

S obzirom da su njegove izjave u javnosti intepretirane u lošem kontekstu, on je danas odlučio objaviti statistički prikaz zaposlenih osoba, kao potvrdu onoga što je izjavio.

- Ukupan broj novih radnih mjesta za vrijeme mandata prethodne vlade je 7.250. Broj novih radnih mjesta za vrijeme trenutne vlade je 50.000.

Onaj ko radi, taj ima rezultate. Onaj ko ne radi, taj upire prstom. Brojevi ne lažu, rekao je Novalić.




(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.