12.9.2021. 20:25
0
Za prvačiće u Općini Centar ove godine samo udžbenici: Mandić polovično ispunio obećanje
Sa približavanjem svake školske godine, gdje ni tekuća 2021/2022. nije bila izuzetak, javnost u Bosni i Hercegovini svjedoči obećanjima zvaničnika/ca da će jedan dio učenika u osnovnim školama od strane nadležnih institucija dobiti udžbenike, školski pribor i opremu.

Istinomjer je s tim u vezi pratio jedan broj takvih obećanja, te se na njihovu ispunjenost osvrnuo, pored ostalih, u tekstovima Besplatni udžbenici i u Čapljini i Dopremljeni udžbenici za sve učenike Osnovne škole “Drvar”.

Međutim, našu pažnju privukla je i rasprava koja se u javnosti povela nekoliko dana pred početak nove školske godine, a koja se odnosila na Općinu Centar.

Naime, šef Kluba vijećnika Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) u Općinskom vijeću Centar Sulejman Haljevac 30.8.2021. godine ustvrdio je da ove školske godine “Općina Centar nema razumijevanja za prvačiće”, te da ovaj put za njih nema ruksaka, pribora i knjiga.

Sumorno jutro. Prvačići ubrzo kreću u svoje klupe. Općina Centar nema razumijevanja za njih. Ovaj put nema ruksaka, pribora i knjiga. Prije godinu dana i proteklih deset godina se tako dijelilo, više toga nema. Bruka! Velika bruka.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.