13.9.2021. 17:13
0
Dodik kontra druga dva člana Predsjedništva BiH: Idem u Beograd na samit, Bošnjaci u BiH su opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima
Član Predsjedništva BiH MIlorad Dodik kazao je da su "Bošnjaci u BiH opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima", a da svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima vide kao "udar na BiH i progon njenih državljana".

Dodik je rekao da to pokazuje zajednički stav Željka Komšića i Šefika Džaferovića povodom hapšenja Edina Vranja od policijskih organa Srbije.

- Njihova reakcija pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima, da sačuvaju medijsku istinu o ratu u BiH, a Edin Vranj je samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima - istakao je Dodik upitan da prokomentariše zajedničko saopštenje Komšića i Džaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

Dodik je kazao da "reakcije poput ovih Komšićevih i Džaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmijehu u regionu i otkrivaju suštinu pravde o kojoj govore dva bošnjačka člana Predsjedništva".

Dodik je izjavio Srni da će prisustvovati obilježavanju godišnjice Samita nesvrstanih u Beogradu.

Rekao je da nije tačno pisanje pojedinih medija da je BiH otkazala učešće na ovom skupu, jer bi za takav stav trebalo i njegovo izjašnjavanje.

- Poziv za učešće su pojedinačno dobila sva tri člana Predsjedništva. A ja kažem da sam već potvrdio i da ću ići u Beograd, na poziv Republike Srbije, i prisustvovati Konferenciji nesvrstanih - poručio je Dodik, prenosi Oslobođenje.


(Admir Oručević9

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.