15.9.2021. 16:38
0
Pećanac podsjetio na dokument kojim Srbija priznaje da je ratovala u BiH
Dok Srbija hapsi građane BiH za navodne ratne zločine koji nisu počinjeni na teritoriju njene države adekvatnog odgovora iz institucija BiH nema.

Jedan od mogućih odgovora prema mišljenju Nermina Pećanca leži upravo u dokumentima na osnovu kojih je Srbija tražila izručenje građana BiH. Takav dokument je onaj kojim se tražilo izručenje Ejupa Ganića a kojim Srbija faktički priznaje da je ratovala u BiH.


- Stalne tvrdnje Srbije da oni nisu ratovali na teritoriji BiH nije teško demantovati. Srbija je, tada kao SRJ, ratovala na teritoriji BiH. Kako oni kažu, to je bio međunarodni sukob ali ne na teritoriji SRJ (Srbije) već na teritoriji nezavisne i suverene BiH kao druge države - navodi Pećanac, te dodaje:

"Ako ne vjeruju drugima, onda moraju vjerovati tužiocu za ratne zločine i ministru pravde Republike Srbije, jer oni su to svojim potpisima i pečatom potvrdili. Pogledajte ovaj dokument i biće mnogo jasnije i onima koji ne vole činjenice i istinu", rekao je Pećanac.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.