15.9.2021. 20:29
0
Smjena Ćamila Durakovića sutra pred odbornicima u Srebrenici
U Srebrenici je za sutra zakazana sjednica Skupštine opštine na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda prijedlog za smjenu aktuelnog predsjednika Skupštine Ćamila Durakovića.

Prijedlog za opoziv Durakovića podnijeli su odbornici srpskih stranaka u Skupštini opštine "zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa predsjednika Skupštine putem medija gdje istupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u svoje lično ime“.

Duraković uoči ove sjednice navodi da je "skoro pa uvjeren“ da će doći do njegove smjene, jer su 25. augusta srpske stranke koje imaju većinu u Skupštini bile, kako je rekao, izričite u tome.

"Za posljedice koje će uslijediti nakon moje smjene Srbi će snositi odgovornost, jer incijativa za moju smjenu nije došla od Bošnjaka, nego od Srba. Pitam se koji je Bošnjak spreman da pristane na uslove Milorada Dodika. Sutra ćemo vidjeti kakvo će biti tajno glasanje", kazao je Duraković.

Podvlači da je u ovom momentu odluka kluba Bošnjaka jasna te da su javno rekli da neće biti drugog prijedloga za predsjednika Skupštine. Na osnovu zakona, rok je 60 dana da se imenuje predsjednik Skupštine koji mora biti Bošnjak.

"Srbi znaju da na ovaj način idu u blokadu lokalne vlasti, jer ako se nakon šezdeset dana ne imenuje Bošnjak dolazi do ponovljenih izbora. Ta incijativa je politički sunovrat, koja dovodi do blokade lokalne vlasti", upozorava Duraković.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.