16.9.2021. 11:48
1
Duraković: Bošnjaci u Srebrenici ostavljeni sami sebi, nemojte nas sutra zvati kad uđemo u krizu
Ćamil Duraković, predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica danas će biti smijenjen s te pozicije, a kako je naveo u svom obraćanju na Facebooku ukoliko se u roku od 60 dana ne imenuje novi predsjednik iz reda Bošnjaka ta vlast postaje nelegalna.

On je kazao da se pokušavaju "bacati koske" s navodima da ima neko od Bošnjaka ko će danas biti imenovan umjesto njega.

"Svaki normalan Bošnjak neće pristati na uslove Milorada Dodika da bude podoban Bošnjak. Kolege iz srpskih stranaka su podvukle liniju i najavile moju smjenu. Do nas je i do političkog Sarajeva koliko će Srebrenicu tretirati političkim problemom ili smo ostavljeni sami sebi da se sami borimo protiv ovih politika koje dolaze više iz Banja Luke nego na lokalnom nivou. Srebrenica kao sinonim našeg stradanja i nas koji smo preživjeli genocid, nemamo političku podršku u mjeri koliko ima srpski načelnik i odbornici od svojih političkih stranaka u Banja Luci. Neka me uvjere u drugačije i ja ću se izviniti. U ovom momentu Srebrenicom se niko ne bavi osim mi, pa čak ni naši prijatelji iz međunarodne zajednice koji su hitri da nazovu Bošnjake kada Bošnjaci trebaju ući u lokalnu valst da deblokirau funkcionisanje vlasti onda nas svi pozivaju mole hajte uđite.

Sada kadi mi bivamo sakcionisani niko nas ne zove da kaže šta se to tamo dešava i gdje ćemo sutra Srebrenicu dovesti. To je duboka politička kriza iz koje neće biti nazad i to trebaju znati i naše kolege iz srpskih stranaka i mediji i međunarodna zajednica i svi. Nemojte nas zvati sutra nakon što odemo u duboku krizu iz koje neće biti povratka a to je da će SO Srebrenica u roku od dva mjeseca biti nekonstituisana i donositi nelegalne odluke", kazao je Duraković.

On je kazao kako Srebrenica ima puno gorućih problema od neplaćanja prijevoza za djecu koja ne idu više u školu, do problema sa vodosnabdijevanja pojedinih naselja koja su mjesec bez vode. 


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.