16.9.2021. 13:42
0
Ridžal govorio da to nema veze sa životom: Potvrđena optužnica protiv SDA-ovog poslanika Ramiza Ridžala jer je udario policajca automobilom
Općinski sud u Goraždu potvrdio je optužnicu protiv poslanika u Skupštini BPK Goražde, Ramiza Ridžala (SDA) koji se tereti za napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. Prema riječima kantonalnog tužioca Predraga Golubovića, optužnica je podnešena prošle sedmice, a potvrđena u petak.

- U dispozitivu optužnice naveden je opis krivičnog djela koje se optuženom stavlja na teret. Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Mi očekujemo da, ako ne bude prethodnih prigovora, u narednih 15 – 20 dana bude zakazano ročište za izjašnjenje o krivnji – kazao je Golubović za Dnevni Avaz.

Podsjetimo, u martu ove godine Ridžal je u ulici Fazlagića u Goraždu, prilikom zaustavljanja od strane policijske patrole pokušao pobjeći sa lica mjesta, te je sa automobilom u pokretu oborio policajca, koji je zadobio tjelesne povrede, a Ridžal se potom udaljio. 

Naredno jutro je i uhapšen i saslušan, a dan kasnije pušten na slobodu.

U razgovoru za portal Avaza, dan nakon krivičnog djela koje je počinio, Ridžal je govorio da to nema veze sa životom i da su to sve netačne informacije. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.