16.9.2021. 22:28
0
"Nema hljeba od Dodika, doktori iz RS traže posao u Sarajevu"
Milorad Dodik izjavio je da je pripremljen novac da se "za sve Srbe u institucijama BiH isplate plate do kraja godine".
"Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom”, rekao je Dodik i dodao da je procijenjeno da je riječ o 21 milionu KM maraka mjesečno.

Prema njegovim riječima, novac je pripremljen, samo će odlučiti da li će odmah isplatiti ili kroz neki aranžman.

- Jedan kratki uvid u stvarnost: od 100+ specijalista u bolnici u Kasindolu, danas ih je jedva 50. Nakon što im devet godina nisu uplaćivani ni doprinosi, njih najmanje 15 je posao potražilo i dobilo u Sarajevu. Od ovoga se niko neće hljeba najesti, napisao je Suljagić, prenose Vijesti.


(Ajdin Balićevac)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.