22.9.2021. 10:10
0
Milanović ostavio sve u nevjerici: Ja sam predsjednik Hrvata u BiH, ne znam zašto je Komšić došao i u čije ime govori
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je nakon obraćanja u Generalnoj skupštini UN-a kako je on predsjednik i Hrvata u Bosni i Hercegovini što je šokiralo i novinare koji su tražili objašnjenje za takvu izjavu. Kritikovao je i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića kazavši kako "ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori".

I da je predstavnik Hrvata jer funkcioniraju kao tri člana, rekao sam da sam ja predsjednika hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza, rekao je Milanović, prenosi Al Jazeera.

Na pitanje novinara da li je rekao da je predsjednik Hrvata u BiH, Milanović je nastavio: “U onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statutu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja, da”.

-Kako možete biti predsjednik Hrvata iz BiH, Vi ste predsjednik Republike Hrvatske?, upitali su novinari, na šta je Milanović odgovorio:

-Hrvati u BiH i New Yorku imaju pravo glasa. To sam često problemaitizirao i pokušavao svesti u razumne sredine, da se susjedna država ne kompromitira i ne ulazi u njen prostor. Ako tako mislite, trebalo bi mi zabraniti ulaz u BiH, rekao je Milanović.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.