23.9.2021. 8:16
2
Trojka na 'klimavim' nogama: Sve češće trebaju podršku SBB-a"
Zvonko Marić, šefa Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Skupštini KS, rekao je da stanje Skupštini KS i Vladi KS nije idealno .

Nekoliko puta smo imali do sada situaciju da su zahvaljujućim glasovima naše stranke usvojeni neki zakoni, inicijative... Takav primjer imali smo nedavno kada je sa 18 glasova usvojena inicijativa da VSTV pokrene smjenu glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija. Tada je trojka imala 17 sigurnih ruku i moj glas je bio presudan da se to usvoji. Isto tako je bilo i kada je NiP tražio da Tužilaštvo KS s mrtve tačke pokrene provjeru diplome direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović. Naš klub je to podržao – rekao je Marić.

Za uzvrat, kako kaže, SBB je dobio agresivnu sječu direktora SBB i to na nezakonit način. Ništa bolje ne ocjenjuje ni rad aktulene Vlade KS. Naime, sve su glasnija šuškanja da bi Naida Hota-Muminović, ministrica za odgoj i obrazovanje u Vladi KS u narednom periodu mogla preuzeti i vođenje Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS, prenosi avaz.


(Admir Oručević)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.