25.9.2021. 14:49
0
Pogledajte kako je danas u Sarajevu obilježen Dan Saudijske Arabije
Druženje s građanima Bosne i Hercegovine priredio je danas Kulturni centar "Kralj Fahd“ u Sarajevu povodom obilježavanja Nacionalnog dana Kraljevine Saudijske Arabije, odnosno 91. godišnjice njenog osnivanja.

Kako je novinarima izjavio direktor Centra Muhamed Alu Šejh, bio je to izraz želje da na 91. rođendan Saudijske Arabije, uspješne i prosperitetne države, radost bude podijeljena s bosanskohercegovačkim građanima.

Tokom druženja, upriličena je nagradna igra za djecu te su dobitnicima uručeni mobilni telefon, tablet i laptop povodom početka nove školske godine.

Objekat u kojem je druženje upriličeno, Sarajevo City Centar, jedna je od, kako je naveo, Muhamed Alu Šejh, velikih saudijskih investicija u Bosni i Hercegovini.

Glasnogovornik Kulturnog centra "Kralj Fahd“ Fikret Mehović naglašava da je Saudijska Arabija jedan od najvećih investitora u BiH, a osobine bosanskohercegovačkih ljudi navodi kao prvi motiv za posjete saudijskih građana Bosni i Hercegovini.

Mehović podsjeća da je današnja država Saudijska Arabija stvorena ujedinjenjem svih pokrajina.

Kulturni centar „Kralj Fahd“, organizator današnjeg događaja u Sarajevu, predstavlja Kraljevinu Saudijsku Arabiju u Bosni i Hercegovini. Ovaj centar osnovan je 15. septembra 2000. godine s misijom kulturnog povezivanja dva naroda i predstavljanje Saudijske Arabije, njenih običaja i baštine narodima Bosne i Hercegovine, pružanja korisnog znanja i vrhunske usluge te stručnog osposobljavanja mladih i njihovog usavršavanja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.