26.9.2021. 9:45
1
Srbijanski analitičar: EU spremila žestoke sankcije za Dodika i njegovih 19 ljudi, biće im blokirana imovina
Evropska unija spremila je "oštre" sankcije za Milorada Dodika i za još 19 ljudi oko njega, kazao je beogradski analitičar Dušan Janjić.

On je rekao da će to biti "oštrije" sankcije, od onih, koje je Dodiku ranije uvela Amerika, te ustvrdio da je Dodik o tome obaviješten, prenose Vijesti.ba. 

Janjić tvrdi da je Dodik o tome obaviješten.

- Dodik i njegovi saradnici biće žestoko kažnjeni od Evropske unije, kaže Janjić i dodaje da on razumije Dodika i njegove "snove, inaćenje i njegovu želju da što više dreči da umoli da mu to ne rade". 

Također je naveo da posljednjih mjeseci Dodik priča "lične priče, koje nemaju realnosti i neće biti tolerisane".

Na pitanje kako će ga sankcionisati, Janjić je za Face TV rekao da je to ono što Escobar (Gabriel Escobar, novi izaslanik State Departmenta za Zapadni Balkan) pominje kažnjavanje zbog korupcije i da će im biti blokirana imovina.

On je podsjetio da su Washington i Bruxelles zajedno usaglasili mjere za kažnjavanja političara umiješanih u korupciju.

Escobar je, podsjećamo, najavio da će biti "vrlo agresivno" korištene sankcije na rješavanju široko rasprostranjene korupcije u Bosni i Hercegovini.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.