26.9.2021. 16:44
0
Određen jednomjesečni pritvor za dva uhapšena pripadnika GP BiH i posrednika
Na prijedlog Tužilaštva BiH Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za osumnjičene pripadnike Granične policije BiH Rejhana Rakovića i Ensara Saličinovića te Kenita Čakića, koji su uhapšeni u okviru akcije "Konak". Kod Rakovića je pretresom pronađena veća količina novca.

Oni su pod istragom zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom konkursa za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH.

Terete se da su tokom prošle i ove godine zahtijevali i primili određeni novčani iznos, kako bi osigurali prijem u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine.

U prijavi koja je u više navrata poslana direktorima policijskih agencija pojašnjena je cijela procedura izbora kandidata kao i da su namješteni bodovi za djecu uposlenika GP BiH koji su se prijavili na konkurs.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.