27.9.2021. 12:15
3
Salko Zildžić tražio da mu se dostave podaci: Koga je zapošljavao i gdje je o trošku građana putovao Čampara?
U okviru zastupničkih pitanja, zastupnik Salko Zildžić (SDA) Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine se obratio Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. On je tražio da mu se dostave podaci o zaposlenim državnim službenicima u Ministarstvu, putovanjima ministra Aljoše Čampare.

Tražim da mi se dostave podaci o imenovanim i razriješenim savjetnicima, kao i ugovorima o djelu u kabinetu ministra, u periodu posljednje dvije godine od dana postavljanja zastupničkog pitanja. Da se dostave podaci o zaposlenim državnim službenicima u ministarstvu u periodu posljednje dvije godine od dana postavljanja zastupničkjog pitanja. I podatke o službenim putovanjima i sastancima ministra Čampare u posljednje dvije godine sa mjesečnim presjecima pređenih kilometara vozila koje koristi - rekao je Zildžić i dodao:

- Na prva dva pitanja želim da ustanovim da li su tačni madijski natpisi oko uhljebljenja određenih ljudi, a za treće sam ponukan izvještajem koji vjerovatno danas nećemo razmnatrati u kojem kao da ministar ne postoji. Vidim da u ministarstvu rade, Uprava policije radi, ali kao da ministar ne postoji, želim da vidim ima li ikakve sastanke, šta je svrha tih sastanaka...


(Admir Oručević)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.