28.9.2021. 8:42
0
Šoja: Moj stav o BiH njih uvijek fascinira, ostavite ovu našu nesretnu državu, dajte da se borimo za nju...
"Jedni lobiraju protiv drugih, drugi protiv prvih i uvijek se vraćamo na istu priču", istakao je Slobodan Šoja, bivši ambasador BiH u Francuskoj i Egiptu, govoreći o lobiranju.

Republika Srpska lobira da bude što manje Bosne i Hercegovine, a ova druga strana lobira da se ukine Republika Srpska. Znam stvari itekako, imam razne kontakte. Dakle, to ne donosi sreću, ukidamo ovo, ukidamo ono. Ostavite ovu našu nesretnu državu, takva kakva je neka bude, ali samo dajte da se borimo za nju i da nam bude ona interes, istakao je Šoja. 

Na pitanje kako je predstavljati BiH vani, Šoja je, kako prenosi federalna.ba, odgovorio: "Moj stav o BiH njih uvijek fascinira. Njima se dopada zato što sam ja kritičan prema svima i uvijek imam državu kao vodilju. Iz ugla države ako posmatrate stvari to će sve biti dobro. Oni meni kažu da je to rijedak slučaj da oni tako nešto vide jer obično sa našim ambasadorima ili nekim predstavnicima uvijek pokušavaju da protiv nekog drugog pričaju. Kažu mi smo se više umorili koliko se vi mrzite. Svako to radi, ali ne znam zašto ne shvataju da je država važnija i od nas i od ostalih stvari i zašto konstantno pokušavamo da onog drugog ocrnimo, da ga udarimo, da ga svedemo na nivo ništice, istakao je Šoja te poručio:

"Ambasador ili ko god hoće da nastupi na takav način, da priča protiv drugog, on je eliminisan kao ozbiljan čovjek, osim ako naravno ne plati dobre milione, ali u principu takve osobe ne prolaze u inostranstvu. I srećom pa je tako" 


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.