28.9.2021. 9:05
0
21-godišnjak oslobođen optužbi za obljubu djevojčice: 13-godišnjakinju upoznali u lunaparku, a slučaj je otkriven kada je posumnjala da je trudna
Tri osobe koje su se teretile za isto krivično djelo počinjeno nad djevojčicom osuđene su pravomoćno na po osam godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske donio je pravomoćnu presudu kojom je Mirzu Marušića (21) iz Zavidovića oslobodio optužbi da je učestvovao u obljubi 13-godišnje djevojčice na Ilindanskom zboru u dobojskom selu Kožuhe. Tako je potvrđena prvostepena presuda dobojskog Okržnog suda, a žalba Tužilaštva je odbijena kao neosnovana.

ODBIJENE ŽALBE

U ovom slučaju za obljubu djevojčice na po osam godina zatvora ranije su pravosnažno osuđeni Elmedin Talić i Adnan Hasanović iz Zavidovića, kao i Irnes Bajrić. Njima je ova presuda izrečena u julu 2019. nakon što je Vrhovni sud RS-a odbio žalbe odbrane i potvrdio prvostepenu presudu.

Prema presudi, optuženi su radili u lunaparku na ringišpilu, na kojem su prodavali karte za vožnju. Talić, Hasanović i Bajrić su žrtvu upoznali još prethodne 2016. godine na istom mjestu, te su znali da ide u šesti razred osnovne škole. Navodi se i da ih je vlasnik lunaparka upozoravao da “ne petljaju sa balavicom” i da je pokušavao da ih odvrati od neprimjerenog odnosa s djevojčicom riječima: “Koliko godina, toliko zatvora”.

POKRETANJE ISTRAGE

Slučaj je otkriven tek nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna pa se povjerila nekome od osoblja u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije bila u drugom stanju, ali je pokrenuta istraga i trojica osumnjičenih su uhapšena u aprilu 2018. godine, dok je Bajrić bio nedostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica na osnovu koje je uhapšen i izručen pravosuđu BiH. Ubrzo je optužen, a potom i osuđen, prenosi Oslobođenje.

Luna park
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.