30.9.2021. 11:04
0
Dunović: Sarajevo se izdiglo iznad politikantstva, mržnje i primitivizma
Povodom jednoglasne odluke Gradskog vijeća Grada Sarajeva o usvajanju prijedloga o podizanju Spomen-obilježja Kazani na Trebeviću, reagovao je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, Milan Dunović.

„Otkako sam imenovan za potpredsjednika Federacije Bosne i Hercegovine, sa svojim Kabinetom, insistiram na iznalaženju rješenja za izgradnju spomenika ubijenim građanima Sarajeva na Kazanima.

Radio sam na tome i sa prethodnim gradonačelnicima, kao i sa sadašnjom gradonačelnicom Karić, koja je iskazala interesovanje za izgradnju spomenika, i smatrao sam da ovo pitanje ne može biti predmet politizacije, niti ovisiti o ideološkom smjeru većine u gradskoj vlasti. Zbog toga me vijest da je Gradsko vijeće jednoglasno usvojilo prijedlog o podizanju spomenika posebno raduje. Sarajevo se ovime izdiglo iznad politikantstva, mržnje i primitivizma. Svaka žrtva zaslužuje adekvatno i dostojanstveno sjećanje.

Kao što insistiramo na sjećanju na žrtve zločina tzv. Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća obrane, tako moramo prihvatiti istinu o Kazanima i suočiti se sa zločinima Mušana Topalovića Cace i osuđenih članova 10. brdske brigade, te pružiti ruku izvinjenja članovima porodica ubijenih. Samo tako će naša borba protiv agresora biti potpuno čista, kakva je i bila", poručio je Dunović.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.