1.10.2021. 13:40
0
Komšić: Bakir me neće ubijediti za nejednakost glasa, ako treba idemo opet do Strazbura
Nakon što je Bakir Izetbegović izjavio kako će pokušati uvjeriti Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, da je Fileov model izbornih reformi za BiH najbolje rješenje, oglasio se i Komšić te je naveo da ga na prihvaćanje tog principa niko ne može uvjeriti.

- Već me par godina Bakir ubjeđuje i nije me mogao ubijediti. Nejednaka vrijednost glasa ljudi u BiH nije standard koji je prihvatljiv! A ako on vjeruje da je to dobar model, onda neka SDA, HDZ i SNSD, koji svakako imaju većinu to izglasaju i neka nose odgovornost za taj potez. Ako slučajno prođe taj model, sigurno mogu očekivati novu apelaciji pred sudom u Strazburu, naveo je Komšić u objavi na društvenim mrežama.

Izetbegović je, naime, tokom gostovanja na Federalnoj televiziji između ostalog govorio i o rješenjima izbornog zakonodavstva u BiH te istakao da je Aprilski paket imao za cilj riješiti presudu Sejdić-Finci i dati mogućnost svakome da bira i da bude biran.

- Fileov model je isto to samo na direktan način. Ja sa Komšićem imam dogovor kojeg se kanim držati, da ćemo zastupati zajedno ono što se dogovorimo. Ja ću njega pokušati da ubijedim da je bolje ići direktno. Ako ćemo dobiti jedan te isti rezultat onda je bolje sačuvati direktni izbor. Ako prepustimo kroz indirektni izbor i ovu stvar predsjednicima stranaka, konkretno Dodiku, Čoviću itd., ko zna kada ćemo imati formirano Predsjedništvo BiH, kazao je Izetbegović.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.