1.10.2021. 14:44
0
Stanivuković objavio slike "strahote, užasa i nemarnosti": Pogledajte u kakvom stanju se nalazi kuhinja Kliničkog centra u Banjaluci
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković objavio je danas fotografije kuhinje u Kliničkom centru Banje Luke pokazavši u kakvom haotičnom stanju se nalazi ova ustanova.

Fotografije su snimljene jučer u 16 sati kada je inspekcija Grada obavila nadzor. Tom prilikom je ustanovljeno da kuhinja ne zadovoljava minimum sanitarno-tehničkih uslova za funkcionisanje.

- Naređeno je sampovanje podova i drugih površina u kuhinji zbog potencijalne sumnje na prisutnost bakterija zbog loših uvjeta. Inspekcijski nadzor se nastavlja sutra u 9 sati, a javnost će o svemu biti obaviještena - napisao je Stanivuković na Facebooku i dodao "ne širimo paniku, širimo istinu".

image

Na današnjoj press konferenciji opozicije RS-a u Banjaluci, na pitanje novinara jesu li fotografije zaista nastale u prostorijama Kliničkog centra gdje se priprema hrana, Stanivuković je odgovorio da taj prostor nije "ni za šta".

- Kao da je atomska pala, pa još neko nije stigao da očisti. Ono nije ni da pripremate hranu za žohare, nije ni za šta - kazao je Stanivuković.

Naglasio je da je nadležna isnpekcija Grada otišla tamo i da su upućeni koje prostorije da pogledaju.

image

- Prve informacije koje smo dobili jeste da ne ispunjavaju minimalne tehničke uvjete. Ići će na vještačenje. Smatramo da je ono  izvor zaraze. Tamo se priprema 3.000 obroka. Koji god da je dio, ulazi u sastav hrane koja se daje pacijentima, od kojih je jedan dio vjerovatno životno ugrožen - dodao je Stanivuković.

Poručio je da su ovo slike "strahote i užasa, nemarnosti, odraza propale politike kvazi lažnih i izmišljenih Srbenda koji glume neke patriote".
Ponovo je pozvao sve građane da im se pridruže na sutrašnjim protestima na Trgu Krajine u Banjaluci u 17 sati.

- Ako čovjek koji je nelegalno uvozio kiseonik, koji ima takvu kuhinju u Kliničkom centru,... ako taj čovjek sam nije osjetio potrebu da sam podnese ostavku, onda je jedan od naših zahtjeva da taj čovjek više ne bude direktor Kliničkog centra kao i da Vlada takve ljude sankcioniše. Međutim, precizne zahtjeve sutra ćemo iznijeti - poručio je gradonačelnik Banjaluke.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.