7.10.2021. 18:20
0
Zvizdić-Imamović: Samo rad u interesu građana zajednici može donijeti rezultate
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sastao se danas, u okviru posjete Tuzlanskom kantonu, sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Pohvalio je dugogodišnji kvalitetan rad gradonačelnika Imamovića naglasivši da samo predan rad u interesu građana zajednici može donijeti vidljive rezultate, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Zvizdića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

Zvizdić je informirao gradonačelnika Imamovića o aktuelnoj situaciji na nivou BiH, antiustavnom blokadom rada izvršne i zakonodavne vlasti što, kako je ocijenio, nanosi veliku štetu međunarodnoj poziciji BiH, privrednim tokovima, kao i svim građanima BiH.

Dao je punu podršku lokalnim organima u svim segmentima koji će pomoći razvoju Grada i Kantona u interesu svih građana. Posebno se osvrnuo na važnost brze izgradnje cestovne infrastrukture kojom bi Tuzlanski kanton i Grad Tuzla bili kvalitetno povezani sa Distriktom Brčko, Zenicom i Sarajevom.  

Uz dobrodošlicu predsjedavajućem Zvizdiću, gradonačelnik Imamović izrazio je zadovoljstvo tom posjetom. Rekao je da daje punu podršku radu Parlamentarne skupštine BiH i izrazio nadu da će se ubrzo okončati antiustavna blokada rada.

Informirao je predsjedavajućeg Zvizdića o aktuelnim dešavanjima na području Grada Tuzla i tekućim projektima, posebno u oblasti cestovnog povezivanja i privrednog razvoja, kao i unapređenja obrazovanja, te razvoja turizma.

 Tokom razgovora izražena je zajednička spremnost za nastavak saradnje u cilju realizacije projekata koji bi unaprijedili životni standard, privredne tokove i omogućili efikasnije administrativno funkcioniranje na nivou entiteta i kantona. 

Predsjedavajući Zvizdić i gradonačelnik Imamović danas su položili cvijeće i odali počast tuzlanskoj mladosti, žrvama masakra na Kapiji.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.