8.10.2021. 17:59
0
Njemačka snažno podržava uvođenje dualnog obrazovanja u BiH
Direktor Fondacije Konrad Adenauer u Sarajevu Sven Petke i zastupnik u Parlamentu pokrajine Bradenburg u Njemačkoj Frank Bommert danas su posjetili Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Na sastatnku sa pomoćnicom  ministrice Lamijom Husić i višom stručnom saradnicom Elmom  Kico razgovarano je o obrazovnom sistemu u Kantonu Sarajevo i pokrajini Bradenburg, te sličnostima i razlikama ova dva sistema. U fokusu razgovora bilo je dualno obrazovanje, a zastupnik Bommert je tom prilikom predstavio iskustva Njemačke u provođenju ovog vida obrazovanja.

Istaknuto je da Njemačka snažno podržava uvođenje dualnog obrazovanja u BiH. Zajednički je stav da će njegovo uspostavljanje u Kantonu Sarajevo, ali i Bosni i Hercegovini, dugoročno doprinijeti većoj mogućnosti zapošljavanja mladih i povećanju njihove konkurentnosti na tržištu rada.

 Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo posebnu pažnju posvećuje razvoju dualnog stručnog obrazovanja ali i međunarodnoj saradnji i jačem povezivanju sa evropskim partnerima u cilju unapređenja obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i pres KS.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.