13.10.2021. 17:07
0
Marina Bera upravljat će Ministarstvom zdravstva umjesto Mandića
Vlada FBiH donijela je Rješenje kojim je ovlastila pomoćnicu federalnog ministra zdravstva Marinu Bera da potpisuje akte iz nadležnosti Federalnog ministarstva zdravstva, a nakon što je minister Vjekolsav mandić preminuo.

Podsjećamo, u proteklom periodu Vlada FBiH ostala je bez tri ministra. Ostavku je nešto ranije podnijela ministrica obrazovanja FBiH Elvira Dilberović, dok su preminuli ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević i ministar zdravstva Vjekoslav Mandić. 

Inače, rad Vlade FBiH reguliran je Ustavom FBiH i Zakonom o Vladi FBiH. Ne postoji odredba koja propisuje neku mjeru ukoliko određeni broj ministara nije više na raspolaganju zbog smrti, ostavke ili drugih okolnosti. 

Jedina odredba koja se mora poštovati propisuje minimalne uvjete rada za kvorum. Zakon o Vladi propisuje da Vlada može raditi ako sjednici prisustvuje više od polovine članova.


(Patria)

Vlada FBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.