15.10.2021. 18:27
1
Dodik o posjeti Izetbegovića Banjoj Luci: Ja u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba jer ih tamo nema
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je "Republika Srpska slobodna i multietnička zemlja i da ne zna zašto Bakir Izetbegović ne bi boravio u njoj".

Upitan da prokomentira Izetbegovićevu posjetu Banjaluci, Dodik je podsjetio da u Republici Srpskoj, prema popisu, živi oko 14 posto Bošnjaka, koji žive normalne živote kao i svi drugi.

– Za razliku od Izetbegovića, ja naprimjer u Sarajevu ne bih mogao da okupim toliko Srba na jedan sastanak, koliko on može okupiti Bošnjaka u Republici Srpskoj, jer ih tamo nema, što opet govori o karakteru Federacije i njenog glavnog grada nakon ratnih zbivanja devedesetih godina – rekao je Dodik.

Uostalom, rekao je Dodik, ne zna ni zašto bi se pridavala tolika pažnja Izetbegovićevom dolasku, nije prvi put u Banjoj Luci, a ni posljednji.

U Banjoj Luci je danas održana redovna sjednica Predsjedništva SDA, kojoj je prisustvovao i njen predsjednik Bakir Izetbegović.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.