16.10.2021. 18:16
0
Patrijarh Porfirije stigao u Sarajevo
Patrijarh srpski Porfirije stigao je u Hram Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, gdje ga je dočekao mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh SPC Porfirije danas počinje dvodnevnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50 godina monaške i 30 godina episkopske službe Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita Hrizostoma.

Patrijarh će sutra u 09.30 sati služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Patrijarh Porfirije sutra će posjetiti i Istočno Sarajevo gdje će ga dočekati gradonačelnik Ljubiša Ćosić i načelnici svih šest gradskih općina.

Nakon susreta u Gradskoj upravi, predviđena je šetnja do Trga Republike Srbije, gdje će se patrijarh Porfirije i mitropolit Hrizostom obratiti građanima Istočnog Sarajeva.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.