20.10.2021. 20:21
0
Dodika više niko ne smije tretirati kao političara već kao kriminalca
Formiranje entitetske agencije za lijekove pokušaj je osvete državnoj agenciji koja je razotkrila medicinski kriminal u Republici Srpskoj, pogotovo tu mislimo na aferu s industrijskim kisikom.

Nad agencijom koju su izglasali poslanici lojalni njegovom režimu, Dodik će imati apsolutnu kontrolu. Iz istog razloga potrebe za apsolutnom kontrolom zbog kriminalnih aktivnosti on će krenuti i na druge državne institucije, uključujući i one koje kontrolišu RS kadrovi koji nisu lojalni njegovom režimu. Posljedica toga će biti potpuni društveni i ekonomski sunovrat Republike Srpske koji će plaćati građani, navode u reagiranju iz Naše stranke na današnju odluku Narodne skupštine RS.

Krajnje je vrijeme, dodaju, da i međunarodna zajednica i nadležne institucije u BiH, prije svega SIPA i Tužilaštvo, Dodika prestanu tretirati kao političara, pogotovo kao lidera jednog naroda, i počnu ga tretirati kao kriminalca koji uzurpira političke ovlasti u cilju njihove zloupotrebe.  Pozivaju predstavnike međunarodne zajednice da ovim povodom ažurnije reagiraju. S tim u vezi, Naša stranka sa SDP-om već je krenula u proces lobiranja prema zastupnicima u Evropskom parlamentu.  - Nesporno je da i Dodik i njegovi poslušnici znaju da su počinili neustavan čin, zbog čega su i odgodili primjenu ovog zakona na šest mjeseci, kada se tek može pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom.


Računaju da će pokretanje postupka u aprilu iduće godine biti idealna izborna platforma za SNSD-e, što istovremeno odgovara i njegovim koalicionim partnerima iz HDZ-a i SDA. Iz tih razloga Tužilaštvo BiH treba upotrijebiti svoje ovlasti sada - djelujući u skladu s Poglavljem XVI Krivičnog zakona BiH, kako bi teme od interesa za sve građane BiH, a ne one koje Dodiku odgovaraju, dominirale u toj kampanji - zaključuju u saopćenju iz Naše stranke.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.