20.10.2021. 21:16
0
"Konaković, valjda, iz prve ruke zna da je Kajganić odan Tegeltiji, jer je NiP dva puta za ministra imenovao šefa Tegeltijinog kabineta"
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, komentarisao je na svom Facebook profilu današnja dešavanja u VSTV-u, kao i reakcije pojedinih bh. političara odluke VSTV-a.

Na početku svog obraćanja, Zahiragić je hronološki poredao dešavanja, počevši od smjene Gordane Tadić do reakcija Milorada Dodika i HNS na njenu smjenu.

- Prvostepena disciplinska komisija, zatim i drugostepena, razrješe Gordanu Tadić sa mjesta glavne tužiteljice, radi, da ne dajem teže kvalifikacije a mogao bih sa svakim pravom, nezakonitog rada.
VSTV to potvrdi dovoljnom većinom glasova.

Dodik u pauzi rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine optužuje muslimane (Bošnjake op.a.), SDA i Obavještajnu službu za smjenu Tadićke.

Nevladina organizacija HNS (čitaj HDZ), u pauzi od blokade Federacije BiH, optužuje Bakira Izetbegovića, "paraobavještajne" i medijske pritiske, kao i radikalne twitteraše, da su smijenili Gordanu Tadić i tako, pazite sada, srušili pravnu državu, rekao je Zahiragić.

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.