27.10.2021. 18:27
0
Donesena odluka: Ovako će izgledati spomen-obilježje na Kazanima
Na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva usvojeno je konačno rješenje izgleda i teksta spomen-obilježja koje će biti postavljeno na Kazanima, prenosi Avaz.

Za datum obilježavanja sjećanja na ubijene žrtve na Kazanima određen je 9. novembar.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Sarajeva je na današnjoj sjednici odbilo amandman Naše stranke te prihvatilo prijedlog odluke o podizanju spomen-obilježja Kazani koji je uputila gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić. Njenim prijedlogom se u tekstu na spomeniku ne navode počinioci ovog zločina.

Naša stranka predložila je da na spomeniku piše:

- Na ovom mjestu su, po naređenju Mušana Topalovića Cace, komandanta 10. brdske brigade Armije RBiH, tokom 1992. i 1993. ubijeni građani i građanke Sarajeva. Za zločine je osuđeno 14 pripadnika brigade.

No, ovaj prijedlog je odbijen. Gradonačelnica Karić je kazala da će spomenik biti izgrađen do kraja godine.

(H. Ahbabović)

Kazani
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.