4.11.2021. 17:26
0
Nema poskupljenja struje za domaćinstva i male potrošače: "Nije krompir poskupio zbog električne energije, nije piletina poskupila zbog električne energije"
Nakon završetka posebne sjednice Vlade FBiH, direktori javnih preduzeća Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB ponovili su kako struja za male potrošače i domaćinstva neće poskupiti.

Oni koji troše veće količine, prema jednom od prijedloga biće podjeljeni u tri kategorije. Posljednu kategoriju, potrošače preko 10GWh godišnje prema jednom od dva prijedloga pogodiće najveće poskupljenje, pratiće cijene na tržištu, uz to da bi gornja granica bila 120EUR po MWh.

- Danas svi love u mutnom, ko god hoće da nešto ekstra zaradi kaže poskupila nam struja. Ni u jednoj pekari nije poskupila struja, ni u jednom marketu, ni u jednom restroanu. Nije krompir poskupio zbog električne energije, nije piletina poskupila zbog električne energije, izjavio je Ademir Andelija, direktor Elektroprivrede BiH.

Istakao je kako Elektroprivreda BiH ima 800.000 registrovanih mjernih mjesta, a od tog broja njih 65.000 odnosi se na preduzeća. Andelija je dodao kako samo jedan trgovački lanac blizu 1.000 mjernih jedinica.

Većina privrednika, kako kažu, neće imati problem sa poskupljenjem, dok će se 25 velikih potrošača ipak suočiti sa poskupljenjem.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.