9.11.2021. 10:08
0
Važno obavještenje: Voda sa lokalnih vodovoda na području općine Ilidža NIJE za piće
JU Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo 7.11. izvršio je vanredno uzorkovanje vode iz sistema lokalnih vodovoda. Uzorkovanje i terensko izviđanje na području Kantona Sarajevo je zvršeno na slijedećim lokalnim vodovodima:

- L.V. Općine Centar (Mrkovići, Radava, Kokorevac, Muharemovići, Nahorevo Stijena)
- L.V. Novi Grad (Ahatovići i Rječica)
- L.V. Ilidža (Kobiljača I i Kobiljača II)
- L.V. Vogošća (Blagovac, Tihovići, Krivoglavci II, Donja Vogošća, Svrake-Paljevo i 7.Vrela).

Analitički Izvještaji na fizičko-hemijske parametre pokazali su da od 16 analiziranih, 11 uzoraka vode NIJE ZA PIĆE zbog povećane mutnoće i boje koja nije prihvatljiva za potrošaće. Nakon prekonoćne mikrobiološke inkubacije, 12 uzoraka vode je bilo pozitivno na prisustvo Escherichia coli i koliformnih bakterija, a kod 4 preostala uzorka zbog sumnje na prisustvo istih bakterija produžena je inkubacija, te će se konačni rezultati za ove uzorke i preostale mikrobiološke parametre izvjestiti zaključno sa srijedom.

Rezultati laboratorijskih analiza uzoraka vode uzetih sa poplavljenih područja i lokalnih vodovoda na području Kantona Sarajevo u prilogu, stoji u saopćenju Općine Ilidža.

REZULTATI LABORATORIJSKIH ANALIZA UZORAKA VODE UZETIH SA POPLAVLJENIH PODRUČJA I LOKALNIH VODOVODA NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.