12.11.2021. 21:34
1
"Najsiromašniji penzioner u Evropi je onaj u RS-u. Da nije bilo Dodikove politike, BiH bi bila puno bolja zemlja"
Najsiromašniji penzioner u Evropi je onaj u RS-u, izjavio je danas Bakir Izetbegović na tribini u Livnu.
U sali Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" u Livnu održana je tribina u organizaciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Livno, na kojoj je govorio i predsjednik SDA. 

Izetbegović je, obraćajući se prisutnima, kazao da Kanton 10 ima veliki potencijal za razvoj, naročito u oblasti obnovljivih izvora energije i proizvodnji hrane.

- Došlo je vrijeme da se brže i bolje radi. Federalni nivo će podržati sve projekte lokalne zajednice - poručio je Izetbegović, prenosi Faktor. 

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Izetbegović je izjavio kako očekuje da će se izbjeći najgori scenarij, a to su sukobi, te da je SDA sposobna riješiti sve probleme sa kojima se država suočava. Naglasio je potrebu postojanja jedinstva među probosanskim snagama.

- Naše nejedinstvo bi moglo ohrabriti one koji nisu prijatelji ovoj zemlji. Moramo pokazati da smo snažni, da smo moćni, što će spriječiti loše scenarije - izjavio je Izetbegović.

Za dejtonski ustavni okvir je kazao da je izuzetno kompliciran, a ukazao je na postojanje struktura kojima nije u interesu teritorijalni integritet i suverenitet BiH. Među problemima koji utječu na BiH je istaknuo i islamofobiju, migrantske talase, te mlak odnos međunarodne zajednice prema remetilačkim faktorima u BiH. Kao glavni problem u BiH naglasio je politiku SNSD-a i predsjednika te stranke Milorada Dodika.

 - Da nije bilo njegove antidržavne politike u proteklih 15 godina, ovo bi bila jedna puno bolja zemlja. Manje mladih bi otišlo, bolja bi bila penzija - kazao je, između ostalog, Bakir Izetbegović.

(Ajdin Balićevac)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.