17.11.2021. 12:58
0
Solakova pomoćnica opet promijenila iskaz: Alagić sada tvrdi da Fikret Hodžić nije donio ponudu za respiratore
Nastavkom svjedočenja Sanite Alagić, pomoćnice direktora FUCZ i šefica Sektora za finansijsko poslovanje, javne nabavke i skladištenje, danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima za spornu nabavku 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, prenosi Dnevni Avaz.

Tokom unakrsnog ispitivanja, svjedokinja je kazala da su elektronskim putem dobivali mnoštvo ponuda za kupovinu respiratora i druge medicinske opreme, ali da nisu bili u mogućnosti provjeravati svaku ponudu. Prema njenim riječima, tada je izdata naredba da se zbog epidemiološke situacije smanjuju kontakti, a već su imali i oboljele kolege.

Alagić je naglasila da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH u postupku javnih nabavki nije utvrdila nepravilnosti niti im je izdavala ikakve prekršaje.

Tužilac Mirza Hukeljić predočio je svjedokinji iskaz koji je dala u fazi istrage, a u kojem je navela da je ponudu za respiratore lično donio Fikret Hodžić. Alagić je danas promijenila iskaz te je kazala da to nije tačno i da je ponuda stigla na portirnicu.

Tokom današnjeg višesatnog unakrsnog ispitivanja, u jednom trenutku Alagić je zatražila  kraću pauzu, a nakon pauze članovi Sudskog vijeća također su joj postavili niz pitanja. Jedno od njih bilo je da li su o prepravkama ugovora o kupovini respiratora bile obaviještene nadležne institucije, na šta je svjedokinja odgovorila negativno.

Naredno ročište zakazano je za 19. novembar.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.