18.11.2021. 12:51
0
Detalji akcije "Transporter": Bivši Mektićev savjetnik Cvijetić koristio nadimak iz filma "Južni vetar", pronađeni mu povjerljivi dokumenti OSA-e
U Sudu BiH jutro je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se uhapšenima u akciji "Transporter" odredi jednomjesečni pritvor. Ova grupa, uhapšena prije tri dana osumnjičena je da je učestvovala u organizovanom međunarodnom švercu narkoticima, iz BiH u Evropu, prenosi Avaz.

U ovoj akciji zaplijenjena su 303 kilograma marihuane, vrijednosti oko 1,2 miliona. Oduzeta su i skupocijena vozila, koja su koristili za prijevoz droge.

U akciji "Transporter", podsjećamo, uhapšeni su Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, zatim Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP-a RS-a Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Siniša Bačić i Igor Knežević, a akcijom su obuhvaćeni i Petar Dukić i Radislav Tešić, koji su izbjegli hapšenje i nalaze se u bjekstvu.

I ova grupa razbijena je dekripcijom aplikacije "Sky", nakon čega su članovi praćeni mjesecima, putem posebnih istražnih radnji, po nalogu Suda i Tužilaštva BiH.

Utvrđeno je da je na čelu grupe bio Bojan Cvijetić, a ispod njega u strukturi su bili Dukić, Rađević i Nikolić, dok su ostali uglavnom imali ulogu kurira.

Portal "Avaza" iz izvora bliskih istrazi saznaje da su članovi ove grupe koristile nadimke iz filma "Južni vetar". Tako je uhapšeni Cvijetić, koji je vođa ove grupe koristio nadimak "Crveni". Crveni je u filmu kralj podzemlja, koji kontrolira sve procese vezano za tržište ogromnih količina narkotika.

Osim toga, kod Cvijetića su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e, što je jutro u prijedlogu rekao i postupajući tužilac.

Cvijetić je kod sebe imao, kako je navedeno, povjerljivu dokumentaciju OSA-e koja se odnosi na narkogrupe i organizirani kriminal s Balkana.

Pitanje je odakle mu ova dokumentacija, koju je MUP RS pronašao nakon pretresa njegove imovine.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.