23.11.2021. 13:37
0
Sastanak najviših dužnosnika Tužilaštva BiH i Tužilaštva za ratne zločine Srbije
Najviši dužnosnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije na sastanku su razgovarali o saradnji i razmjeni dokaza u predmetima ratnih zločina.

Radni sastanak v.d. glavnog tužioca Milanka Kajganića, rukovodioca Odjela za ratne zločine Ozrenke Nešković i rukovodioca Odsjeka Sanje Jukić, sa kolegama iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije, glavnom tužiteljkom Snežanom Stanojković i tužiocima Mioljubom Vitorovićem i Vasilijem Seratlićem, održan je u Tužilaštvu BiH.

Dužnosnici tužilaštava dviju država razgovarali su i o procesima ustupanja krivičnog gonjenja predmeta u kojima su optuženi nedostupni pravosuđu jer se nalaze na području susjedne države.

Na sastanku je istaknuto da je borba protiv nekažnjenosti ratnih zločina zajednički imperativ i cilj saradnje u budućnosti, uz podršku glavnog tužioca pri MRMKS Sergea Brammertza, kako bi se osiguralo krivično gonjenje osumnjičenih i optuženih osoba, bez obzira u kojoj se zemlji nalaze.
 
Dužnosnici Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije na sastanku su prezentirali i dogovorili konkretne aktivnosti na kojima je potrebno raditi u narednom periodu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.