24.11.2021. 9:11
1
Vukanović shvatio šta stoji iza povlačenja Čubrilovića: Kao posljednja kukavica...
Ne želim brojati ničija krvna zrnca, ali je čudno kako SNSD na čelo najvažnije institucije u Republici Srpskoj postavlja Bošnjaka

Zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović komentarisao je povlačenje Nedeljka Čubrilovića sa pozicije predsjednika NSRS-a zbog operativnog zahvata rekavši da je to planski odrađeno i da će on, s obzirom da je povlačenje na neodređeno vrijeme, vratiti nakon što se smiri bura.

- Kao posljednja kukavica. Motiv povlačenja je svima jasan, a sramno je što je ovlaštenja predsjednika prenio na najmlađeg i najneiskusnijeg potpredsjednika Denisa Šulića, jer je jasno da on nema autoritet da rukovodi Skupštinom, rekao je Vukanović.

Vukanović je zbog toga uoči današnje sjednice NSRS podnio prijedlog u kojem zahtjeva smjenu Nedeljka Čubrilovića tvrdeći da je bolje da ga sada smijene zbog lošeg rukovođenja, nego da se povlači sa funkcije u posljednjoj godini mandata.


- Ne želim brojati ničija krvna zrnca, ali je čudno kako SNSD na čelo najvažnije institucije u Republici Srpskoj postavlja Bošnjaka, a deklarativno se predstavljaju kao velike srbende i protivnici dominacije Bošnjaka i „mrske“ Federacije BiH!, napisao je on.

Vukanović navodi kako će današnja sjednica NSRS-a biti zanimljiva od samog početka.

- Čubrilović je primjer zarobljenog čovjeka koji je u makazama. Upetljan je u kriminal i korupciju i ne smije da kaže NE Dodiku, ne želi da izgubi unosne poslove, posebno na auto-putu Banjaluka – Prijedor koji treba da počnu i gdje će se angažovati njemu bliska firma „Trio kop“ ali ne smije da rizikuje ni sankcije stranaca jer su se preigrali u nestašnim igrama, blokade imovine u inostranstvu, rekao je Vukanović na svom blogu.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.