1.12.2021. 8:42
0
Dević dobacivao Konakoviću, on mu poručio: Dok sam se ja sve pitao u SDA i odlučivao…
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, u toku rasprave o Nacrtu budžeta, zastupnik SBB-a Dževad Poturak govorio je o statusu policajaca u Kantonu. Rekao je da “dobija poruke nezadovoljnih policajaca na društvenim mrežam”a i da on misli da im treba povećati plaće.

Replicirali su mu Ajoša Čampara, Dino Konaković i Damir Nikšić koji je, između ostalog, poručio kolegama da “ovo nije policijska država” nego građanska država i da ne odlučuje policija treba li građanima helikopter nego da o tome odlučuju građani.

Konaković je Poturku, između ostalog, rekao da je patetika lažna briga za policajce te da nije naveo nikakve egzaktne podatke.

Lider NiP-a nekoliko puta je rekao da ga kolege iz SDA, odnosno Mahir Dević, prekidaju dok govori i da mu stalno dobacuju te ih zamolio da sačekaju da završi:

“Kolega Poturak, mi smo promijenili koeficijente policiji u KS na njihov isključivi zahtjev, napravili jednu tešku administrativnu proceduru i uskladili koeficijente sa federalnim. Dobacuje mi Dević, stalno mi dobacuje kad govorim, da je to bilo kad sam ja bio u SDA i kad sam se tamo sve pitao, kako on to voli da kaže. Dakle, kad sam se ja u SDA sve pitao, i odlučivao, mi smo tada promijenili i uskladili koeficijente. Razlika je u tome što Federacija ima veću osnovicu, kad damo policiji, moramo i ostalih 11.000 ljudi koje plaćamo i to onda na kraju košta 100 miliona. I vi sad kažete to hoćemo, ja bih to bio najsretniji. Ali ja ne mogu lagati ove ljude koji su danas bili ispred zgrade i reći jeste ja jesam za to, to tako treba, jer onda dolazi pitanje od koga ćete to oduzeti? Ne možemo od tvoga helikopter. Poturak, jer on košta samo tri miliona. To nije prava briga za policajce, briga za policajce su ovi dokumenti koje smo mi usvojili u Kantonu Sarajevo da oni funkcionišu kako danas funkcionišu i u poređenju s drugim kantonima imaju najbolje uslove. I trebaju”, kazao je Konaković.

Admir Katica, mistar MUP-a Kantona Sarajevo ranije je govorio o potrebi nabavke helikoptera i uspostavi helikopterske jedinice te potcrtao da će ustrajati u tome.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.