1.12.2021. 10:02
0
Šta je to Tegeltija htio reći: 1991. godina, ja u JNA, među vojskom svi drugi govore kako će se Jugoslavija raspasti, mi Srbi ih napadamo šta to pričaju, e sad u BiH...
Da je BiH u najvećoj političkoj krizi od potpisivanja Daytona upozoravaju domaći i međunarodni zvaničnici. Od blokada institucija i prijetnji secesijom nismo se mnogo odmakli, a rješenja, bar ona konkretna i dugoročna, se ne naziru. U priči o otcjepljenju glavni junak je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik koji ne krije svoje planove i ne odustaje o njih.

Dodik je, zna se, šef Milanu Tegeltiji, bišem predsjedniku VSTV-a, koji je po ko zna koji put zamijenio teze. Dodikov savjetnik kao da ne prati medije, ako je suditi po njegovoj posljednoj objavi na Twitteru.

- 1991. godina, ja u JNA. Tada su u JNA još bili vojnici iz cijele Jugoslavije. Među vojskom svi drugi govore kako će se Jugoslavija raspasti, mi Srbi ih napadamo šta to pričaju, pa to je naša zemlja, to je nemoguće. I Bogami, raspade se”naša zemlja” Sad u BIH drugi pričaju “to je naša zemlja”. Ee, i mi smo tako, napisao je Tegeltija na Twitteru.




Ipak, ostao je nedorečen za to ko ovoga puta priča da će se zemlja raspasti, a svakome ko imalo prati medije i političku situaciju u BiH jasno je da nijedan Dodikov javni istup ne može proći bez priče o raspadu BiH, koja je za našeg člana Predsjedništva nefunkcionalna zemlja.


(Admir Oručević)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.