7.12.2021. 8:33
0
Kolegij NSRS - Danas utvrđivanje termina posebne sjednice Narodne skupštine
Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) danas bi na sjednici trebao dogovoriti termin održavanja posebne sjednice Skupštine na kojoj bi, kako je ranio utvrđeno, trebao biti razmatran prijenos nadležnosti s državne vlasti na entitetski nivo.

Za dnevni red posebne sjednice predložene su informacije o prijenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine, sa prijedlogom zaključaka, te u oblasti indirektnog oporezivanja, pravosudnih institucija, odbrane i bezbjednosti, kao i deklaracija o ustavnim principima.

Sjednicu Kolegija NSRS zakazao je potpredsjednik entitetske Skupštine Denis Šulić.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.