7.12.2021. 10:41
3
Zahiragić: Kolege Konaković i Čampara šire laži o meni, sve je počelo sa slučajem rahmetli Džene Gadžun
Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić, objavio je na Facebook-u kako njegove kolege Elmedin Konaković i Aljoša Čampara, u nedostatku argumenata šire neistine o njemu.

Naglašava da je prvo počelo sa prvom tačkom Dnevnog reda na Skupštini KS, tj. sa slučajem rahmetli Džene Gadžun, nedužne djevojčice, koja je uvrštena na Dnevni red na zahtjev njegovog kolege Mahira Devića.

- Motiv je bio da skinemo zavjesu šutnje o ovoj temi i da tražimo odgovore i odgovornost. Optužili su nas da smo napustili sjednicu kako, kao, ne bismo glasali o Konakovićevom zaključku koji je predložio nakon što skoro cijelu raspravu nije uopšte bio prisutan u sali, a došao je pred kraj i uzeo učešće u istoj - objašnjava Zahiragić.

Dodaje da je Konaković, nakon završetka rasprave i glasanja protiv SDA-ovih 9 zaključaka, predložio "taj zaključak, veoma nespretno i netačno, izvan teme i slučaja, a kako bi slučaj relativizirao, ali i opravdao svoje glasanje protiv naših 9 konkretnih i sistemskih zaključaka".

- Sramotan pokušaj spinovanja. Ovim su prevazišli sami sebe - poručuje Zahiragić.

Ističe da su mu komentari podrške majke i oca rahmetli Džene na njegovu posljednju objavu, najbolja potvrda da je na pravom putu te da istraju u borbi za istinu, odgovornost i sistemsko popravljanje anomalija u sistemu, kako se slično ne bi ponovilo više nikada ni jednoj porodici.

- Međutim, tu nisu stali sa neistinama, nastavili su dalje već na narednoj tački. Nakon što su pred mojim argumentima pokazali svoje prave kapacitete i količinu neznanja, počeli su spinovati. Čampara je, a u skladu sa svojom komunističkom tradicijom, putem svoga tabloida pokušao progon na moje pravo na mišljenje i govor, te izvrtanjem istog zapravo pokazivati svoj karakter - napisao je Zahiragić na Facebook-u.

Naglašava kako ga to ne čudi od Čampare jer je, kako kaže, navikao.

- Međutim, ne prihvatam neistine generalno, a posebno ne one iznesene o meni. Ko god je gledao Skupštinu mogao je vidjeti šta sam tačno rekao i u kojem kontekstu - zaključuje Haris Zahiragić.

(Ajdin Balićevac)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.